Translate this site here with this tool!

donderdag 26 januari 2017

De Dali drukkerij (UPDATE Feb 2017)


Dat je extra moet opletten als je een litho wilt aanschaffen van een geschilderd werk van Dali werd al eerder in deze blog beschreven. Velen lopen immers in de val en beschouwen een litho van een geschilderd werk als een origineel. Als die litho dan nog voorzien in van een prachtige handtekening en nummering wordt de portefeuille nog sneller en groter opgetrokken.
Voordat je veel geld hieraan wilt spenderen neem je best een kijkje op deze site. (UPDATE: deze site werd offline gehaald).
Er is wel nog een webcache zichtbaar: hier (Niet meer zichtbaar)

Januari 2017:
Ondertussen is deze website terug opgedoken (= EDICION CYS), van eene C. Cys. Hier kunnen verschillende afters gekocht worden met certificaat en gesigneerd. Ook vele werken van Appel, Corneille en Alechinsky te koop!
Hier de link

Februari 2017:
Site terug offline gehaald.



Op deze site kan je namelijk voor enkele tientallen euro's (vanaf €24,79) je litho van Dali bestellen! Op Arches of BKF Rives papier (wel met infinity symbool: voor meer info zie hier). Ook worden COA meegeleverd! Salvador Dali leeft!


Een oplichter die wat oefent in het namaken van Dali's signatuur (er zijn meer dan 666 handtekeningen van Dali bekend) en meestal als nummering E.A. aanbrengt op deze goedkope litho's verdient grof geld.
Op online veilingsites worden deze namaak prints dan ook veelvuldig verkocht tegen winstmarges tot wel 1000%.  De prachtige afbeeldingen van Dali's surrealistische schilderijen zijn immers bij het grote publiek populairder dan een ets in zwart en wit. 


Voorbeeldje

Beschreven zoals in advertentie:

" Galatée aux sphères " - Originele met potlood gesigneerde lithografie 

Salvador Dali (1904-1989) 
Titel: " Galatée aux sphères "
Originele lithographie op Vélin papier
Formaat: 76 x 56 cm - Oplage: 300 exemplaren.
Genummerd en met potlood gesigneerd.
Naar de originele schilderij, verwijzing naar "Dali, l'oeuvre peint" door Robert Descharnes en Gilles Néret, Editions Taschen, pagina 457, n°1015. 




Merk op dat de veilingmeester gretig meedoet en verwarring zaait door dit fake werk hoog te schatten!?




Geen opmerkingen:

Een reactie posten